Vacuüm Apparaat

“Vacuüm Apparaat”:  Keuze van Vacuüm Apparaten

Er zijn verschillende types vacuüm apparaten die in een veelheid van industrieën gebruikt worden, afhankelijk van hun behoefte en het product specificaties. Deze apparaten accommoderen producten naargelang de afmeting en de hoeveelheid van de gewenste producten.

Classificatie van Vacuüm Apparaten

Er zijn twee types van Vacuüm Apparaten- de ene wordt gebruikt in de industrie en de andere is voor huishoudelijk gebruik. Het zijn:

  1. Vacuüm Kamer Apparaten

Vacuüm Kamer Apparaten worden ook wel kamersealers genoemd omdat het gehele product wordt ondergedompeld in kamers om vacuüm gezogen te worden. Zij worden meestal in de industrie gebruikt.

  1. Externe Zakjes Apparaten

Externe Zakjes Apparaten worden meestal door huishoudens gebruikt en worden ook wel externe sealers genoemd, waarbij het zakje buiten het apparaat is geplaatst.  Een voorbeeld van een Externe Zakjes Apparaat is VacSy van Zepter.

Vacuüm Kamer Apparaten

  • Voordelen:

Deze worden gebruikt  voor producten in medium tot grote afmetingen. De kosten van de zakjes zijn lager als het gehele plastic wordt ondergedompeld in de kamer. De in de kamer aanwezige lucht wordt er door de machine in één keer uitgezogen. Ze worden van metaal gemaakt en zijn efficiënt omdat ze een groter aantal zakjes sneller inpakken.

  • Nadelen:

Ze zijn omvangrijk en groot van afmeting. Het is moeilijk om ze te verplaatsen. Deze apparaten gebruiken olie in hun vacuüm pompen, die constant onderhoud nodig hebben en vervangen moeten worden. Daarom moet er constant gecontroleerd worden en samen met het frequent vervangen van de olie leidt dat tot hoge onderhoudskosten. De plaatsings- en aankoopkosten van deze Vacuüm Kamer Apparaten zijn hoog. De afmeting van het zakje is beperkt tot de afmeting van de kamer en daarom kunnen dozen en potten er niet vacuüm in gezogen worden.

Externe Zakjes Apparaten

  • Voordelen

Deze zijn goedkoper in vergelijking met de kamer apparaten, met lagere plaatsingskosten. Ze zijn klein van afmeting en lichter van gewicht en meestal zijn ze gemaakt van plastic, waardoor ze gemakkelijk verplaatsbaar zijn – ze kunnen overall naar toe gedragen worden. Er kunnen zakjes van elke gewenste afmeting gebruikt worden, aangezien de zakjes zich buiten het apparaat bevinden. De onderhoudskosten zijn laag, aangezien er geen olie wordt gebruikt door de droge zuigerpomp. Er kunnen ook dozen en trommeltjes worden gebruikt.

  • Nadelen

De lucht moet handmatig verwijderd worden en de kosten per zakje zijn hoger. Omdat het proces tijdrovender is, kunnen minder zakjes worden verpakt.

Keuze van Vacuüm Apparaat

De keuze van een Vacuüm Apparaat moet gebaseerd worden op uw behoefte en het gebruik van het apparaat. Bovendien moet u zich bewust zijn van het beschikbare budget en de bijkomende onderhoudskosten. Nadat u de voor- en nadelen van de beide types Vacuüm Apparaten heeft overwogen, zult u zien dat Externe Zakjes Apparaten praktischer zijn om aan te schaffen en het meest gekozen worden door huishoudens. VacSy voedsel systemen hebben een hele reeks producten en een breed aanbod van accessoires.

Het is heel belangrijk om een slimme beslissing te nemen als u in een vacuüm apparaat investeert. Daarom zou u, na zorgvuldige overweging en een evaluatie van de voor- en nadelen van de verschillende types vacuüm apparaten, in staat moeten zijn om een wijze beslissing te nemen.

Ontdek ook: wat zijn de voordelen van een luchtreiniger?