VACUUM MACHINES

“Vacuüm Apparaten”: Het gebruik van Vacuüm Apparaten in de Industrie
Een vacuüm is een ruimte waarin zich geen materie bevindt. Al tijden worden vacuüms intensief gebruikt in huishoudens en de industrie. Het vacuüm wordt gebruikt in gloeilampen, electronenstraallassen, koudlassen, verschillende vormen van machinebouw, vacuümbakken en vacuüm verpakkingen.
Vacuüm Bakapparaat
Een Vacuüm Bakapparaat wordt gebruikt om chips bij lagere temperaturen te frituren. Het vacuüm bakapparaat staat in een vacuüm ruimte. Het wordt gebruikt om de natuurlijke smaak en kleur van de verwerkte chips te behouden. Dit geldt niet alleen voor gefrituurde aardappelchips, maar ook voor andere fruitchips.
Continu vacuüm bakapparaten worden gebruikt in fabrieken die grote hoeveelheden produceren. De frituurpannen zitten in een roestvrijstalen vacuüm buis. Continu vacuüm bakapparaten hebben het voordeel dat er minder olie wordt geabsorbeerd door het voedsel wat er in wordt gefrituurd.
Vacuüm Vormmachines
Dit is een type van Thermovorming waarin vacuüm gebruikt wordt om plastic exact te vormen naar de matrijs waar het plastic overheen gezogen wordt. Vacuüm vormmachines worden gebruikt bij fiberglas of plastic verpakkingen en omhulsels.
Vacuüm Machines
Vacuüm verpakkingsmachines worden gebruikt om voedsel zodanig te verpakken dat zuurstof uit de verpakking wordt verwijderd, waardoor de afmeting kleiner wordt en de houdbaarheid van bederfelijke producten wordt vergroot en de kleur en de smaak er van fris blijft. Het voorkomt ook frostbite van het voedsel in de vriezer omdat het uitdroging voorkomt. Door Vacuüm verpakking krijgen bacteriën geen kans om te groeien, dus het voedsel behoudt het volume en wordt niet donkerder van kleur.
Vacuümkamer Machines
Er zijn twee categorieën van vacuüm verpakkingsmachines: die waarin de plastic zakjes met het product er in compleet worden ondergedompeld in de vacuümkamers worden vacuümkamer machines genoemd en worden meestal gebruikt in de industrie. Er zijn verschillende types van vacuüm verpakkingsmachines. Er zijn enkele vacuümkamer machines, dubbele vacuümkamer machines, automatische bandvacuümkamer machines en Thermovormende vacuüm verpakkingsmachines.
Externe Sealers
Een andere vorm zijn de externe sealers waarbij de container met zakjes buiten de vacuümmachine is geplaatst. Deze worden ook gebruikt voor huishoudelijke toepassingen. Een voorbeeld van een externe sealermachine is VacSy Vacuümapparaten van Zepter. Met VacSy vacuümapparaten kunnen bewaardozen, bewaarbekers, potten en zakjes vacuüm gezogen worden en vervolgens verhit worden zodat de ventielen afgesloten worden en het vacuüm binnenin behouden blijft. Het is gemakkelijk en kosteneffectief om een VacSy Foodsysteem thuis te hebben omdat de houdbaarheid van voedselproducten zoals vlees, vis, koffie, groenten, fruit en noten wel vijf maal langer wordt.
Vacuümmachines worden wereldwijd gebruikt in de industrie omdat ze zeer veel toepassingsmogelijkheden hebben en kosteneffectief zijn. Ze worden niet alleen in de voedselindustrie gebruikt om vlees, fruit en groenten te conserveren, maar ze hebben ook in medische, onderzoek- en, engineeringtoepassingen en ook bij de verpakking van bedlakens, quilts, kussens en matrassen om de benodigde opslagruimte te minimaliseren en de producten gemakkelijker te kunnen vervoeren.

Info: ontdek welke infraroodcabine je best koopt