VACUUM SEALER

“Vacuüm Sealer”: Een vernuftig Apparaat

zepter vacsyVacuüm verpakken is, ondanks alle bijkomende voordelen, nog steeds niet erg populair bij huishoudens en dat ligt vooral aan het gebrek aan kennis van de vacuüm verpakkingstechnieken en hoe er mee om te gaan. Mensen hebben een gebrek aan kennis en goede begeleiding bij het kiezen van een goed apparaat en de gebruiksaanwijzing. Al deze factoren samen maken dat vacuüm verpakkingen in de industrie al veel meer gebruikt worden als door huishoudens.

Eerst moet het wijdverbreide misverstand uit de wereld geholpen worden dat vacuüm verpakken thuis niet goed kan gebeuren. Dit is niet meer zo, want vacuüm verpakken is heel gemakkelijk en kan dus goed thuis gebeuren als men de beschikking heeft over het juiste materiaal.  Het juiste materiaal voor vacuüm verpakking bestaat uit twee belangrijke componenten:

  1. Vacuum sealer
  2. Vacuüm pomp

Sommige mensen zullen menen dat dit zware en ingewikkelde apparaten zijn, echter dit is niet het geval, aangezien merken als VacSy deze twee componenten in één enkel handig apparaat inbouwen dat gemakkelijk past in elk huishouden. Bovendien is een dergelijk apparaat zeer gebruiksvriendelijk en daardoor kan de gebruiker alles wat hij maar wenst, gemakkelijk vacuüm verpakken.

De vacuüm pomp wordt in de vacuüm sealer geplaatst en verwijdert de lucht uit het zakje dat aan de vacuum sealer is vastgemaakt en de vacuüm sealer sealt het zakje helemaal af zodra het gewenste of vacuüm niveau is bereikt. De gebruiker hoeft alleen maar het zakje met daarin hetgeen vacuüm verpakt moet worden aan de sealer vast te maken en het apparaat aan te zetten. Er is geen beperking aan het gewicht, de afmeting en het type voedsel dat vacuüm verpakt kan worden.

De vacuüm sealer is een tamelijk tijdefficiënt apparaat omdat het tegelijk zowel een vacuüm creëert in het zakje en het  ondertussen ook dichtsealt. Het resulterende vacuüm zakje gebruikt de opslagruimte effectief, waaruit de juiste conclusie kan worden getrokken dat vacuüm sealers niet alleen tijd besparen, maar ook ruimtebesparend zijn. Zulke zakjes kunnen gemaakt worden door een vacuüm te creëren in al bestaande zakjes, of er kan ook een plastic folie gebruikt worden om voedsel met de  vacuüm sealer te verpakken in elke hoeveelheid en van elke vorm.

Vacuüm sealing apparaten zoals de Vacsy vacuum sealer verzekeren een gezonde bewaarmethode van voedsel door de lucht uit het zakje te verwijderen en het veilig af te sealen, waardoor voedsel wordt beschermd tegen besmetting door bacteriën, schimmels, insecten, etc.

Het vacuüm sealing systeem wordt niet alleen gebruikt bij het sealen van voedsel. Het kan ook gebruikt worden om o.a. antieke materialen en kleding te beschermen. Het onderliggende doel is het verschaffen van een veilige en compacte opslag voor belangrijke materialen. Vacuüm sealer wordt ook gebruikt in de Franse Sous Vide kooktechniek, waarbij voedsel in een geseald zakje wordt gepocheerd en gekookt.

Concluderend kan, in tegenstelling tot de algemene misvatting, thuis gemakkelijk vacuüm verpakt worden door middel van de comfortabele en tijdbesparende vacuum sealer. Dit apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te bedienen en een wetenschappelijk vacuüm sealt alle voedsel en andere huishoudelijke goederen op een duurzame manier.