VACUUM VERPAKKER

Vacuüm Verpakker VacSy®: Gemakkelijk vacuüm verpakken

Vacuüm verpakken met de VacSy® verpakker met vacuümpomp is een simpele en efficiënte manier om voedsel te bewaren. Het zorgt ervoor dat voedsel 3 tot 5 keer langer houdbaar is dan voedsel dat op een normale manier in de koelkast wordt bewaard.

De verpakker verwijdert eenvoudig alle lucht uit de luchtdichte zak of bak waarin het voedsel wordt bewaard. Door het voedsel zonder lucht te bewaren, wordt de groei van bacteriën en schimmels tegen gegaan. Deze micro-organismen hebben zuurstof nodig om te kunnen groeien. Als het vocht is verwijderd en de zak vacuüm wordt getrokken, neemt de concentratie zuurstof af en de concentratie koolstofdioxide juist toe. In een dergelijke omgeving neemt het aantal micro-organismen dat verantwoordelijk is voor het bederf van voedsel drastisch af, waardoor het voedsel langer bewaard kan blijven.

Ook als het vacuüm verpakt is, moet voedsel koel worden bewaard, omdat sommige bacteriën tegen hoge concentraties koolstofdioxide bestand zijn en alleen maar worden vertraagd in hun groei door een lage temperatuur.

Een Vacuüm Verpakker is geschikt voor iedereen: voor kopers en verkopers van voedsel. Door de jaren heen zijn bederfelijke waren van overal ter wereld getransporteerd, hetgeen mogelijk is gemaakt door dat voedsel vacuüm te verpakken. Met de VacSy® verpakker kan iedereen op eenvoudige wijze voedsel vacuüm verpakken, gewoon in zijn eigen keuken. Hierdoor zijn de mogelijkheden om voedsel te bewaren aanzienlijk verbeterd.

Een aantal voordelen van vacuüm verpakken met de VacSy® verpakker

  1. Vacuüm Verpakker bespaart tijd en geld en maakt het doen van boodschappen eenvoudiger omdat nu grote hoeveelheden in één keer gekocht kunnen worden. Bederfelijke waar zoals kaas, geïmporteerd voedsel, vis, vleeswaren, koffie en noten, bewerkt vlees en vele andere producten kunnen groot ingekocht worden tegen vaak veel lagere prijzen en dan makkelijk verpakt worden voor later gebruik.
  2. Vacuüm verpakken vermindert het inkrimpen van voedsel. In een luchtdichte verpakking vindt geen vochtverlies of uitdroging plaats. Daardoor is het gewicht van het product dat uit de verpakking komt gelijk aan het gewicht dat er inging.
  3. Vacuüm verpakken vermindert het verlies van kwaliteit die ontstaan door de effecten van oxidatie en vriesbrand, waardoor de voedingswaarde behouden blijft.
  4. Vacuüm verpakken kan de delicaatheid van het voedsel verbeteren. Door vlees vacuüm te bewaren op een temperatuur tussen 0° en 2°C blijft het mals. Hierdoor is het nog steeds sappig als het gebakken wordt.
  5. Vacuüm Verpakker maakt het mogelijk efficiënter met de tijd om te gaan, omdat voedsel eerder bereid kan worden zonder dat je bezorgd hoeft te zijn over verlies van kwaliteit. Hierdoor houd je meer tijd over om te ontspannen in plaats bezig te zijn met allerlei voorbereidingen voor het eten.

VacSy® verpakker maakt het leven makkelijker en is een nuttig apparaat om bij de hand te hebben. Het is een bewezen krachtig instrument in de strijd tegen voedselbederf en helpt elke dag om tijd te besparen bij het koken. Het helpt op meerdere manieren om geld te besparen en is daarmee een goede investering. Standaard wordt hij geleverd met een aantal opbergbakken en bewaarzakken om gezond te kunnen leven.

Tip: naast gezonde voeding is ook een gezonde levensstijl belangrijk, ontdek de infraroodcabines van X-Trend