VACUUM ZAKJES

Vacuüm Zakjes: Conserveren door Vacsy Vacuüm Zakjes

Vacuum verpakkenDe sterke geur van rotte vis is echt geen goede stimulus om de koelkastdeur te openen.  Als er rot, bedorven vlees ligt, fruit en ander voedsel dat aan het vergaan is, dit klinkt niet prettig, noch hygiënisch. Bovendien, te oud voedsel kan een grote bron van voedselvergiftiging en andere gerelateerde ziektes zijn.

Het vacuum verpakken in zakjes is een manier om dit probleem op te lossen. Het is een nieuwe, innovatieve  techniek die is geïntroduceerd door ingenieurs en die een veilige, gezonde en hygiënische manier van voedselconservering verzekert; dit wordt gedaan door lucht uit deze zakjes te verwijderen. Zodoende wordt het geconserveerde voedsel onder vacuüm opgeslagen, wat niet alleen de groei van bacteriën voorkomt, maar het voedsel ook gedurende langere periode vers en aantrekkelijk houdt.

Vacuüm zakjes zijn compact, flexibel en heel gemakkelijk om te hanteren. Deze zakjes zijn te gebruiken in de magnetron en kunnen straling absorberen zonder grote veiligheidsrisico’s. Ook bezitten ze een hoge tolerantie voor extreme temperatuurwisselingen en kunnen daarom gebruikt worden om voedsel zowel te verwarmen in kokend water als om het in te vriezen zonder kans op verspilling.

Voedsel opslaan in vacuüm zakjes minimaliseert het vermengen van verschillende geuren van het voedsel in de vriezer en voedsel zal er verser en aantrekkelijker blijven uitzien. Bederfelijk voedsel zoals rauw vlees, melkproducten, fruit en groentes, blijven opgeslagen in vacuüm zakjes langer goed en hun versheid en aantrekkelijkheid zijn verzekert. In de huidige drukke tijd, bespaart dit het dagelijkse gedoe van inkopen doen omdat gerechten in deze zakjes kunnen worden gekookt en opgeslagen zonder dat er verspilling optreedt, dus het verzekert het gezin van een efficiënte en gezonde levenswijze.

De techniek van verpakken in vacuüm zakjes is niet alleen beperkt tot het gebied van voedselconservering, maar kan overal toegepast worden als een efficiënte en veilige opslag van goederen nodig is. Compact disks en floppies kunnen in vacuüm zakjes worden bewaard. Antieke horloges, juwelen en kleding kunnen ook veilig verpakt worden door deze zakjes te gebruiken. Opslag in vacuüm zakjes verzekert een efficiënt gebruik van ruimte en verkleint een grote stapel van dergelijke producten tot een handzamere hoeveelheid.

Vacuum machine Vacuum verpakker vacsyAangezien deze zakjes zijn gemaakt van een hoge kwaliteit gepolymeriseerd plastic, zijn ze heel flexibel en kunnen ze gebruikt worden om elk type materiaal in elke afmeting op te bergen in een beschikbare opslagruimte, zelfs als het opgeslagen materiaal hoekige vormen heeft. Vacuüm zakjes die te koop zijn worden gebruikt om kant-en-klaar voedsel op te slaan en ook droog voedsel zoals graanproducten, dure juwelen en kleding. Hiermee wordt de levensduur verlengd en wordt er efficiënt gebruik gemaakt van waardevolle opslagruimte.

Het gebruik van vacuüm zakjes voor opslag heeft ontelbaar veel voordelen.  Voedsel dat opgeslagen wordt in een vacuüm zakje is beschermd tegen frostbite, waardoor het uitdroogt en de smaak en de aantrekkelijkheid worden aangetast. Franse kooktechnieken, zoals Sous-vide koken kan worden uitgevoerd in vacuüm zakjes. Deze techniek houdt in het pocheren van voedsel in een vacuüm zakje.

Al deze voordelen van vacuüm opslag overziend, kan deze innovatieve manier van voedselconservering worden gekenmerkt als een gezonde en hygiënische manier van opslag, vergeleken met andere beschikbare mechanische alternatieven.

Less hier verder alles over vacuum verpakken van uw voedsel.

Info: last van luchtverontreiniging? Ontdek Therapy Air